دانشکده تغذیه و علوم غذایی
تولید واکسن خوراکی با پاپایا
تولید واکسن خوراکی با پاپایا
تاکنون گیاهانی مانند موز و توتون برای بیان واکسن های خوراکی استفاده شدهاند. با این که هیچ واکسن خوراکی تا کنون تجاری سازی نشده، همچنان پژوهشها برای رسیدن به یک گزینه مطلوب ادامه دارد..
این بار پژوهشگران مکزیکی، واکسن خوراکی S3Pvacعلیه بیماری سیستی سرکوزیس (Cysticercosis) را در بافت کالوس پاپایا بررسی کردند.
عامل سیستی سرکوزیس، یک کرم نواری با نام علمی Taenia solium است که به خوک به عنوان میزبان حد واسط اجباری برای کامل کردن دوره رشد خود احتیاج دارد.
واکسینه کردن خوک ها می تواند جلوی انتشار این بیماری را به طور کامل بگیرد.
این واکسن از سه پپتید با نام های KETc7, KETc12, KETc1 تشکیل شده که به طور موفقیتآمیز با روش پرتاب ژن در بافت کالوس پاپایا بیان شدهاند.
این سه پپتید اپی توپهای آنتی ژن این بیماری هستند. بنابراین با وجود این که ایمنی زایی دارند، نمیتوانند بیماری زا باشند.
پژوهشگران بافتهای بیانکننده پپتید نوترکیب را به تنهایی و همراه با ذرت به موش خوراندند و ایمنیزایی لازم را مشاهده نمودند.
در صورت اخذ تأییدیههای لازم، میتوان بافتهای کالوس پاپایا را به همراه غذای طبیعی خوک وارد بدن این حیوان کرد تا نقش واکسن خوراکی ایفا کند. مصرف واکسنهای خوراکی، کم هزینه تر و سادهتر است.
الهام اشرفی" دکترای تخصصی اصلاح نباتات (ژنتیک و بهنژادی گیاهی)دانشکده تغذیه و علوم غذایی
پایان خبر
نظر دهید